TURER - VINTER

Vinterstid er det tilgang til merkede skiløyper i både på øst- og vestsiden av Strandavatn. Vanligvis er isen over Strandavatn trygg for ferdsel i slutten av januar, og da er det duket for flotte skiturer! De fleste løypene blir merket. Enkelte er også preparert i høysesongen. Følg med på hvor og når løypenettet tråkkes her tractrac.com/ski/sudndalen/

Myrland er barnevennlig og godt utgangspunkt for flotte turer. I området rundt Myrland ligger kilometervis med preparerte løyper. Tråkkemaskinen kjøres daglig, og sørger for at de mest brukte løypene blir godt vedlikeholdt. Nede i skogsområdet er Rundløypa, Rishovdløypa og Dalløypa (til Sudndalen) gode alternativ dersom været er litt ruskete. Se skilting på Myrland.

I Sudndalen ligger Hallingskarvet skisenter, www.hallingskarvet-skisenter.no og det er et bra utgangspunkt for turer også på langrennski.
Fra toppen av Fjellheisen er det flere muligheter: 

  • Rundtur om Halletjødn – følg stikket løype innover mot Gurostølfjellet, ta østover og gå om Bukkehallistølen via Halletjødn og tilbake til skisenteret. 
  • Gurostølfjellet – følg stikket løype mot Byrkjedalen, og ta vestover over Gurostølfjellet til Einset. Følg evnt. løypa tilbake til skisenteret via Myrland.
  • Byrkjedalen – følg stikket løype og gå Byrkjedalen ned til Baklie. Derfra kan turen gå til Stryknes og tilbake til skisenteret via Myrland, eller over Strandavatn tilbake til Bergstølen. 
  • Hallingskarvet – følg stikket løype nesten til Bukkehallistølen. Derfra er man på egen hånd. Skrå øst/opp og gjennom Veslekvelvi og derfra opp på platået. 
  • Vestreim – følg stikket løype til Bukkehallistølen og videre østover mot Vestreim fjellstugu – og derfra er det ikke langt til Geilohovda. Legg gjerne inn tid til en velfortjent after-ski på Dr. Holms….

Ynglesdalen er en perle. Fra Bergstølen suser du ned bakkene og krysser Strandavatn i rett linje. Da kommer du til elveosen i Iungsdalen og derfra går det stikka løyper innover i dalføret. Terrenget er lett og fint.

Raggsteindalen kan nås på to måter, enten over isen eller via Ynglesdalen.  Dersom turen går over isen er det bare å følge vannet østover, så vil du etterhvert se Raggsteindalen fjellstue inne i Faugelifjorden. Dersom turen skal gå via Ynglesdalen må du krysse isen over til Ynglesoset, og deretter følge stikket løype innover i dalen, forbi Tuftestølen og Mestølen. I Finnebotn går løypa opp på fjellet i den østre dalsida. Oppe på fjellet møter den den merka ruta mellom Raggsteindalen og Geiteryggshytta. Følg løypa østover. Fra Raggsteindalen kan du forsette mellom Folardskaret til Haugastøl eller til Finse gjennom Kyrkjedøri. 
Les om Raggsteindalen her Bullet5www.raggsteindalen.no